Долинська районна Станція юних техніків

Календар
«  Март 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2019 » Март » 19 » Радіоелектроніка та гурток юних радіоаматорів у райСЮТ
14:10
Радіоелектроніка та гурток юних радіоаматорів у райСЮТ

Радіоелектроніка та гурток  радіоелектронного конструювання у райСЮТ

Наша країна – батьківщина радіо. Людство назавжди збереже пам'ять про геніального вченого Олександра Попова, який винайшов прилад, здатний приймати електромагнітні хвилі. З того часу радіотехніка та електроніка міцно увійшли в культуру і побут людей. Радіоелектроніка дозволяє бачити на екранах телевізорів кінофільми, спектаклі, виявляти предмети на великих відстанях, плавити метал, лікувати важкі захворювання, керувати космічними кораблями і багато іншого. Саме радіоелектроніка дозволила сфотографувати невидимий із Землі бік Місяця, бачити вихід людини у відкритий космос. Радіоелектроніка допомогла вченим розщепити атом, створити потужні прискорювачі елементарних частинок, глибше заглянути в мікросвіт. Зараз немає такої галузі науки, промисловості, в якій у тій чи іншій мірі не застосовувалася б радіоелектроніка.

Значний внесок у розвиток радіотехніки та радіоелектроніки в нашій країні внесли радіоаматори. Їх умілими руками сконструйовано багато різноманітних приладів для народного господарства, медицини, науки, техніки, культури. Серед юних радіоаматорів і вихованці гуртка «Радіоелектронного конструювання» Долинської райСЮТ. Вивчаючи основи радіоелектроніки, вони конструюють приймачі, підсилювачі, різні прилади. Заняття дітей радіоаматорством в гуртку носить політехнічний характер. Адже для того, щоб побудувати радіоприймач або будь-який інший радіотехнічний прилад, потрібні знання з фізики, математики.

Радіоаматорство допомагає вихованцям поглиб­лювати знання шкільних предметів, залучає їх до суспільно корисної пра­ці, розширює загальнотехнічний кругозір. Через радіоаматорство гуртківці роблять перші кроки до пізнання спеціальностей, пов'язаних із радіотехні­кою й електронікою.

Небайдужі у підтримці наших вихованців - радіоаматорів міський голова міста Долини Гаразд В.С. та начальник міського відділу освіти Сподар В.С. Вони допомогли придбати електронні конструктори «Знаток» на суму 29 тисяч 910 гривень, за допомогою яких гуртківці розробляють техніко-технологічні проекти, радіоелектронні пристрої, читають і складають технічну документацію, набувають графічних навичок у процесі виконання ескізів, технічних ма­люнків, креслень, удосконалюють навички самостійної роботи.

Технічна творчість гуртка «Радіоелектронне конструювання» сприяє розкриттю і розвитку творчих здібностей вихованців, а також їхньої ініціативи, самостійності та самовизначенню у житті, підвищенню якості трудової підготовки і професійної орієнтації, вмінню орієнтуватись у світі техніки, як невід'ємній складовій частині освіченості кожної сучасної людини.


 

Переглядів: 208 | Додав: vitusja05 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar