Долинська районна Станція юних техніків

Календар
«  Ноябрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2019 » Ноябрь » 26 » Про підсумки проведення Тижня профорієнтації в Долинській  станції юних техніків
15:21
Про підсумки проведення Тижня профорієнтації в Долинській  станції юних техніків

Про підсумки проведення Тижня профорієнтації в Долинській  станції юних техніків

 

Вибір професії, яка відповідає інтересам і нахилам особистості молодої людини - завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку, тому треба постійно, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу й любові до певного виду професійної діяльності. Важливо, щоб вихованці  добре орієнтувалися в світі професій, актуальних в місті, районі, регіоні.

         Вибір професії - невід’ємний етап у житті кожного, хто здатен працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій, єдиний. Відомий французький мислитель Ф. Ларошфуко говорив: «Ми вступаємо в різні періоди нашого життя, наче немовлята, не маючи за плечима жодного досвіду, хоч би скільки нам було років». Справді, людина набуває досвіду у процесі певної діяльності, але краще це виходить, коли вона має знання (профорієнтаційні).

           Є безліч тем, за якими можна працювати з  вихованцями , адже  вони  мають знати, які є професії, де можна здобути ту чи іншу спеціальність, що для цього потрібно, як займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість - адже це одна з найважливіших умов відчуття життєвої повноцінності.

   У рамках тижня профорієнтації, що проходив у  закладі  було проведено ряд профорієнтаційних заходів. Упродовж тижня   керівниками гуртків проведена виставка малюнків «Моя омріяна професія,  групові та індивідуальні консультації для вихованців , анкетування  для  5-9 класів «Мій вибір професії» ( практичний психолог Веденьєва Ю.О.) ,Також було організовано перегляд  відеофільмів про професії та презентації «Всі професії хороші - вибирай на смак» та  ряд інших конкурсів: виставка   тематичних стіннівок «Світ професій»,  майстер –клас відкритих занять ««Поговоримо про професії…»,  виставка професійно спрямованих творчих робіт  вихованців «Моя майбутня професія», зустріч з працівниками районного Центру зайнятості, відкриті  виховні заходи -  виховна година «Всі професії важливі, всі професії потрібні», година спілкування «Прагніть досягнути успіху».

       Метою заходів  було розширити та закріпити знання вихованців про професії, поглибити усвідомлення того, що добробут нашої країни і всіх громадян примножується працею; викликати почуття поваги до трудівників та прагнення сумлінно працювати; сприяти розвитку трудової активності і працьовитості вихованців, віру у свої сили, та бажання здобувати знання.

Переглядів: 160 | Додав: vitusja05 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar