Долинська районна Станція юних техніків

Календар
«  Май 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2018 » Май » 2 » Успішний простір для професійного зростання гуртківців Долинської райСЮТ
11:37
Успішний простір для професійного зростання гуртківців Долинської райСЮТ

Проблема життєвого самовизначення молоді завжди була актуальна, але ніколи не стояла так гостро, як у цей час, в умовах нестабільної соціальної і економічної ситуації. Падіння престижу науково-технічних професій, кризові явища в духовному житті суспільства підсилюють тенденції соціальних проблем дітей, підлітків.

В даний час більш гостро ставиться завдання щодо підготовки не звичайних робітників, техніків, інженерів, а творчо думаючих, активних людей. У зв'язку з цим розвиток технічної творчості є важливим компонентом формування життєвих компетенцій та професійного самовизначення дітей та молоді. Тому головна мета Долинської районної Станції юних техніків, яка є осередком організаційно-масової роботи з дітьми та молоддю, організатором районних, обласних та всеукраїнських творчих конкурсів, виставок, змагань, творчих звітів, є розвиток конструкторсько-технологічних здібностей гуртківців, формування в них стійкого інтересу до занять у гуртках ракетомоделювання та конструювання повітряних зміїв. Заняття в гуртках побудовані на виготовлення та запуск моделей ракет, повітряних змій, які надають широкі можливості для розвитку пізнавальних і творчих здібностей гуртківців та їх підготовки до участі у змаганнях, конкурсах.

27 квітня 2018 року було проведено змагання вихованців гуртків конструювання повітряних зміїв та ракетомоделювання.

Програма змагань складена за принципом доступності навчального матері­алу для дітей, відповідності його обсягу віковим особливостям. Правила проведення змагань конструкторів повітряних змій і юних ракетомоделістів, технічні вимоги до моделей ракет затверджені програмою Українського державного центру позашкільної освіти і підготовлені з урахуванням рівня сучасних досягнень науки техніки, що грунтується на Державному стандарті базової і повної загальної середньої школи. Змагання передбачали теоретичні та практичні завдання. Теоретичний матеріал пов'язаний з темами практичних робіт відпо­відно до навчального плану роботи гуртків. На практичному завданні гуртківці виготовляли моделі ракет, повітряних змій з доступних матеріалів.

Під час змагань гуртківці мали можливість використовувати і закріплювати знання, здобуті на гуртках та уроках фізики, креслення. математики, трудового навчання. На завершення усі учасники змагань із захопленням змогли помилуватись польотами повітряних зміїв та ракет. Як відзначило журі заходу, змагання виявилися цікавими, змістовними та корисними.

Переглядів: 229 | Додав: vitusja05 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar