Долинська районна Станція юних техніків

Календар
«  Ноябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2018 » Ноябрь » 20 » Свято до Дня української мови та писемності.
10:05
Свято до Дня української мови та писемності.

Вивчайте, любіть свою мову,

Як світлу Вітчизну любіть.

Як степів красу калинову,

Як рідного неба блакить.

Листопад розпочинає прекрасне свято присвячене Дню української писемності та мови . Сьогодні юні гуртківці Долинської райСЮТ зібралися, щоб сказати теплі та ніжні слова про рідну мову та зрозуміти, яке місце займає мова в житті людини. Для кожного народу своя мова — найкраща, але ніхто не заперечуватиме, що українська мова за милозвучністю і співучі­стю — одна з найкращих.

Цікаво і змістовно було організоване свято гуртківцями гуртка «Геометричного моделювання» під керівництвом керівника гуртка Пірко Галини Михайлівни. Діти декламували вірші та показали гумористичні сценки з життя сучасної молоді, як вони розмовляють в повсякденному житті, як знайомляться один з одним, як навіть не замислюються, що «засмічують» рідну мову. І в подарунок всім гостям свята заспівали пісню Наталі Бучинської «Мова єднання».

Метою виховного заходу було ознайомити гуртківців з історією виникнення письма; зясувати витоки нашої мови, її місце серед словянських мов. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, почуття поваги до всього українського, бажання розмовляти рідною мово, чистою, не засміченою різними «суржиками». А ще - прагнення зберегти та передати нащадкам наш скарб – українську мову.

Ми раді й щасливі, що від сьогоднішнього свята наші діти залишили у своєму серці не одну краплину любові до рідної мови. Адже з покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавали нам предки дорогоцінний скарб- мову. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. Зречення рідної мови призводить не тільки до повної деградації, а й до самознищення особистості та зникнення нації загалом. «Відберіть мову — і народ уже більше не створить її; нову Батьківщину навіть можна створити, а мову — ніколи; вимерла мова в устах народу — вимер і народ» (К.Д.Ушинський).

Переглядів: 190 | Додав: vitusja05 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar