Долинська районна Станція юних техніків

Календар
«  Май 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2019 » Май » 2 » Районні змагання з конструювання повітряних зміїв
16:48
Районні змагання з конструювання повітряних зміїв

Районні змагання з конструювання повітряних зміїв

 

Людство здавна мріяло піднятися у небо. І перші спроби підкорити небо були завдяки повітряним зміям.

Повітряний змій - це найперший літальний пристрій із людських винаходів, який важчий за повітря. Батьківщина його - Китай. Найперший повітряний змій з'явився декілька тисячоліть тому назад. Виготовлявся він із бамбука та шовку. Мабуть, тому й назвали так цей літальний апарат. Повітряні змії з прив'язаними до них кольоровими ліхтариками та ракетами були і залишаються обов'язковою приналежністю китайських народних свят і гулянь.

25 квітня 2019 року в Долинській райСЮТ  відбулися районні змагання з  конструювання повітряних зміїв  під керівництвом керівника гуртка Пірко Галини Михайлівни. Метою змагань  було продемонструвати вміння гуртківців читати та виготовляти моделі повітряних зміїв за кресленням, що  сприяє формуванню технічного мислення, розвитку конструкторських здібностей, навичок виготовлення моделей повітряних зміїв власної конструкції.

Нестійкий вітер цього дня не сприяв виконанню напруженої програми змагань, але учасники продемонстрували свою майстерність керування зміями та підняли їх у повітря.

Стендова оцінка моделей проводилась за наступними критеріями: дотримання розмірів та пропорцій ( згідно креслення), технічне рішення (оригінальність та складність конструкції), дизайн (оздоблення, якість та майстерність виготовлення).

Учасникам змагань давалась можливість проводити три польотні випробування змія, сума двох кращих зараховувалась у залік:

І місце -  Дмитрів Каріна, учениця 3 класу,  Долинського академічно-гуманітарного ліцею №6, вихованка гуртка  «Конструювання повітряних зміїв»;

ІІ місце - Катрій Владислав, учень 5 класу, Долинського академічно-гуманітарного ліцею №6, вихованець  гуртка  «Конструювання повітряних зміїв»;

ІІІ місце - Турчин Оксана, учениця 5 класу,  Долинського академічно-гуманітарного ліцею №6, вихованка гуртка  «Конструювання повітряних зміїв».

Переглядів: 195 | Додав: vitusja05 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar